Studiile spun ca peste 80% din populatie are in organism viermi sau paraziti intestinali, insa majoritatea oamenilor nu prezinta semne evidente ale prezentei acestora sau nu resimt prezenta parazitilor.
Parazitii intestinali pot ramane neobservati mult timp si chiar se poate sa nu fie detectati nici de analizele de laborator, de aceea e nevoie de deparazitari periodice.
Parazitii elimina o toxina care creaza acidoza in corp, fapt ce duce direct la boli.
Majoritatea doctorilor trateaza efectul, insa nu si cauza bolilor, iar prin tratament medicamentos alopat nu fac decat sa amelioreze simptomele, insa de cele mai multe ori nu si sa elimine cauza, iar pacientul « duce pe picioare » boala, adica invata sa traiasca cu ea.
Ca si nutritionist am invatat sa tratez oamenii si pe cale holistica, scopul fiind acela de a le reda sanatatea inapoi.
De ce sa nu eliminam boala, iar tu sa traiesti sanatos si cu energie toata viata ?
Simptomele parazitilor intestinali
Iata o lista de simptome care pot semnala prezenta parazitilor intestinali si necesitatea unei deparazitari:
– dureri/crampe abdominale
– greata si/sau gust amar
– oboseala
– diaree
– cresteri sau scaderi nemotivate in greutate
– pofta de dulce
– pofta de mancare junkfood
– mancarimi si iritatii
– eczeme si alte eruptii pe piele
– sensibilitate la alergii
– oboseala dupa masa
– dificultati de somn
– anemie
– ameteala
– modificari bruste ale dispozitiei
– boli
Cand se resimt simptomele parazitilor mai accentuat?
In apropierea perioadei cu luna plina, in special saptamana dinainte de luna plina, persoanele care au parazitoze intestinale prezinta urmatoarele simptome digestive sau alergice mai accentuate:
- dureri abdominale
- diaree sau scaune mai moi
- crampe abdominale
- eruptii cutanate
Ce alte efecte si consecinte pot avea parazitii intestinali in cazul in care nu faci deparazitari periodice
Deparazitarea ar fi bine sa fi o rutina anuala pentru ca urmatoarele simptome sa nu se manifeste asupra ta si a familiei tale:
- malabsorbtia nutrientilor ducand la carente si malnutritie
- reducerea atentiei si a capacitatii de concentrare a copilului
- indispozitie si abseinteism scolar
- scaderea imunitatii si predispozitie la infectii
Corpul a fost conceput sa fie perfect sanatos si ar trebui sa ne simtim asa. Orice semn care strica aceasta perfectiune denota ca ceva nu e bine in stilul nostru de viata, in alimentatia noastra, in modul nostru de gandire…
Practic ce fac acesti paraziti si viermi intestinali pentru a ne strica noua bunadispozitie?
Parazitii intestinali emana in organismul nostru cantitati mici de substante toxice, care se acumuleaza si la un moment dat pot crea simptome neplacute.
Parazitii si viermii intestinali perturba absorbtia corecta a alimentelor si a substantelor nutritive din acestea.
O alimentatie necorespunzatoare si mediul acid din corpul nostru le permite parazitilor sa se dezvolte. O remediere definitiva a situatiei o reprezinta alcalinizarea organismului, creand astfel un mediu care este neprielnic dezvoltarii parazitilor..
Deparazitarea – Tratamentul parazitozelor intestinale:
Alcalinizarea, deparazitarea si detoxifierea sunt etapele de urmat atunci cand vrei sa faci curatenie in corpul tau.
Tratamentele antiparazitare de sinteza sunt foarte agresive si pot avea efecte secundare neplacute, fiind in primul rand toxice hepatic.
Eu iti recomand sa alegi tratamentele deparazitatre naturale cu o eficienta crescuta si fara efecte secundare nedorite.
Principalele plante cu efect antiparazitar (deparazitar) sunt: nuca neagra, cuisoarele, pelinul, usturoiul, cimbrisorul, oregano, propolisul, etc.
Pe perioada deparazitarilor este important sa se evite urmatoarele produse:
- lactatele (deoarece acestea sunt generatoare de mucus, inclusiv la nivel intestinal; mucusul poate ingreuna actiunea tratamentului si este mediul in care parazitlior le place cel mai mult sa se dezvolte)
- zaharul (este una acidifiant puternic al organismului)
- fainurile rafinate si amidonul
- carnea (carnea este alimentul care se digera cel mai greu si ajunge de multe ori in intestine in stadii de putrefactie, hrana preferata a parazitilor intestinali)
- produsele procesate
- substantele chimice, aditivii si toate E-urile alimentare
Intr-un cuvant este bine sa evitati toate produsele care ne acidifiaza organismul sau care pot reprezenta hrana pentru paraziti.
Cand se face deparazitarea organismului?
Eu iti recomand sa faci o prima deparazitare mai lunga de 2-3 luni astfel incat sa elimi parazitii, dar si larvele acestora, dupa care o deparazitare de 2 ori pe an : primavara si toamna si aceasta sa fie facuta de intreaga familie.
In cadrul primei deparazitari: cea de 2-3 luni, eu intotdeauna recomand mai intai o alcalinizare a intregului corp, apoi deparazitare de o luna sau doua (in functie de starea de sanatate a clientului), dupa care o detoxifiere a colonului in care eliminam placa mucoida depusa de-a lungul anilor si in care parazitii si-au gasit un loc in care sa traiasca de-a lungul anilor.
De ce este important ca intreaga familie sa faca o deparazitare?
Poate ai in minte intrebarea: „De ce sa fac si eu deparazitare, deoarece doar copilul meu are paraziti? Eu nu!”
Viermisorii intestinali au un mod special de multiplicare: in special seara sau noapte, ei ies afara din organism, in zona anusului si depun oua; atunci apar si mancarimile; copiii sau chiar si adultii se pot scarpina in somn, preluand pe maini sau pe pijama acele oua; apoi mai este doar un pas ca aceste oua sa ajunga la ceilalti membrii ai familiei.
Astfel este recomandat ca odata cu deparazitarea sa fie spalate la 95 de grade asternuturile si pijamalele pentru a fi distruse ouale de paraziti.
Reguli de igiena si conduita in caz de paraziti si deparazitare:
Deoarece oxiuroza este denumita boala mainilor murdare dar si pentru o eficienta optima a deparazitarii este important ca sa tinem cont de urmatoarele reguli de igiena si conduita:
- taierea unghiilor cat mai scurt si spalarea lor cu sapun in fiecare seara si dimineata (toata familia)
- spalarea mainilor cu sapun inainte de fiecare masa
- spalarea fructelor si legumelor
- atentie sprita la mancatul in colectivitate
- spalarea asternuturilor si a pijamalelor la 95 de grade
- schimbarea asternuturilor si a pijamalelor simultan la toata familia si in toata casa, o data la maxim 3 zile
- dezinfectarea saltelelor si pardoselilor cu un mop cu aburi
Tineti cont si de faptul ca parazitii se dezvolta intr-un mediu propice! Daca nu „au ce manca” ei mor deasemenea, astfel ca ar fi bine sa incepeti prin a schimba alimentatia pentru o perioada. Doar acest fapt va duce la reducerea numarului de paraziti intestinali.
Daca ne dorim sa fim cu adevarat sanatosi si pentru ca este inevitabil sa ne ferim cu totul de toxine este recomandat sa facem aceste cure de deparazitare 1 data sau de 2 ori pe an, la fel cum este important sa facem si cure de detoxifiere a intregului organism.O deparazitare corecta va creste puternic imunitatea organismului, astfel incat acesta va fi mai putin susceptibil la boli si infectii.
Mai mult de atat, am observat ca foarte multi oameni iau suplimente de imunitate. Faceti mai intai o deparazitare si veti vedea diferenta si starea dvs de sanatate!
Daca ai simptomele mentionate mai sus, daca ai provocari de sanatate, daca iti doresti sa ai mai multa energie, daca iti doresti o deparazitare si o detoxifiere ca la carte, scrie-mi si putem lucra impreuna. accesand un formular de cunoastere prin acest Link