Inscrie-te la newsletter!
12 metode prin care sa iti reduci sentimentele de frica si anxietate

12 metode prin care sa iti reduci sentimentele de frica si anxietate

In mod evident intr-o situatie fara precedent, cum ar fi aceasta a virusului si in care ni s-a spus sa ne izolam, ies la suprafata sentimente de panica, anxietate, care nu se traduc prin altceva decat frica de moarte, care de altfel este foarte valida.

Ce alegi: sa le lasi sa te acapareze sau sa lucrezi cu ele?

Sa privesti situatia ca pe ceva “grav” sau ca pe o oportunitate de a face lucrurile pe care le-ai tot amanat?

Uite cateva metode prin care poti sa lucrezi cu aceste sentimente de anxietate care apar:

1. Pastreaza un jurnal. Scrie cum te simti, exact asa cum te simti. Nu incerca sa musamalizezi nimic, nu incerca sa iti pui o masca, fii cat se poate de real/a. Daca esti suparat/a scrie asta, pune semnul exclamarii, scrie apasat, cum iti vine.

2. Traieste ceea ce simti. Poate vezi pe internet/ tv tot felul de stiri, unii se distreaza pe seama virusului. Fiecare are metoda lui de a coopera cu ce se intampla. Tu uita-te in interiorul tau si vezi ce este acolo: daca iti vine sa plangi, fa-o, sa dai intr-o perna daca esti furios/ furioasa.

3. Limiteaza accesul la stirile de pe internet si de la tv. Mai ales la tv au tendinta sa creeze drama pentru ca asta vinde. Tu alege stirile care te informeaza, care te ajuta si care iti ridica vibratia.

4. Ridica-ti vibratia: uita-te la un film, la video cu catei, pisici sau cu alte animale simpatice, asculta o muzica care iti place, care te inveseleste, sau care te calmeaza, mediteaza, roaga-te, conecteaza-te la grupuri care fac te ajuta.

5. Fa ceva ce iti doreai de mult timp sa faci: poate o reteta, sa iti organizezi dulapul, curatenie, fa o baie fierbinte, citeste o carte.

6. Intra in legatura cu cei dragi, cu colegi, prieteni, cineva necunoscut de pe internet si simti ca are nevoie de ajutor, scrie-i un mesaj.

7. Misca-ti corpul. Emotia stagneaza tot timpul in corp, asa ca macar cateva minute in fiecare zi tot ajuta sa te simti mai bine.

8. Mananca sanatos si echilibrat si nu iti ascunde emotiile in mancare (aplica sfatul 1 daca mananci emotional)

9. Fa o lista cu ce ti-ar placea sa faci in aceasta “pauza” si fa-le.

10. Fa exercitii de respiratie profunda de 3 ori pe zi, asa reusesti foarte bine sa te calmezi.

11. Nu-ti lasa mintea sa o ia razna, fii rational/a si preia tu controlul asupra ei (cel mai bun exercitiu este cel de la nr 10)

12. Fa o lista, in fiecare zi ( de preferat seara) cu ce esti recunoscator/ recunoscatoare. 

Pana la urma in aceasta situatie noi alegem cum reactionam si cum o privim, si tot ce putem controla este ce tine de noi. Noi alegem ce informatii lasam sa intre in mintea noastra, noi ne alegem gandurile si ce vrem sa traim.

Daca vrei sa stai in contact cu mine,, te invit sa te abonezi la newsletter sau sa imi scrii la stefaniazoican@gmail.com

Lasă un răspuns

×
×

Cart