Inscrie-te la newsletter!
Draga Corpule,

Draga Corpule,

Imi esti drag pentru ca m-ai purtat atata timp cu tine. Pentru ca m-ai dus prin locuri prin care nu credem ca voi ajunge vreodata. Pentru ca ma ajuti sa mananc si digeri si mancarile mai ciudate, care poate iti sunt neprielnice.
Imi esti drag pentru ca esti sanatos, iar cand esti bolnav tu incerci sa imi zici ceva; “ia-o mai incet| sau “asta-i nu-i pentru tine”. Imi arati emotiile in fiecare particica din tine.

Tu imi spui ca tristetea se simte cel mai mult in inima, ca frustrarea, supararea sunt in stomac.

Imi dai un semn prin picioare cand mi le arati obosite, si imi zici; “nu mai alerga atat, odihneste-te si tu”.

Mai tii minte cand ne-am indragostit prima data? Toti fiorii aceia pe care ii simteam prin tine. Nici nu am inteles la inceput ce erau, dar asa de placut ma faceai sa ii simt…


Sau cand am gustat pentru prima data ciocolata prajita in Edinburgh? Sau mango? Mmmmm ….Toata placerea aceea de pe limba, din cap…

Sau cand am ajuns impreuna in Italia si am vazut acele frumuseti? Inima mea salta de bucurie.

Mai tii minte cand am mers prima fata sa dansam bachata? Eram stangace si nu stiam cum sa ne folosim picioarele. Dadeam din maini si partenerul nostru se uita ciudat la noi.

Dar ne-am descurcat si ne-a placut. Am continuat si am progresat.

Am fost si trista si tu mi-ai dat lacrimi ca sa imi spal tristetea, furioasa si tu mi-ai dat maini ca sa dau in sacul de box.


Tu ai venit pe lume atat de armonios, atat de frumos. Eu te-am acoperit pe alocuri, te-am ascuns in emotii, in tulburari. Tu ai acceptat si ai mai pus un strat pe tine, nu m-ai respins.

M-ai acceptat si m-ai iubit in asa de multe conditii, chiar cand eu faceam opusul.

Te-am tratat cu respingere, cu dezgust, te-am comparat cu alte corpuri, te-am tratat cu lipsa de respect si tu m-ai iertat.

Cat de recunoscatoare iti sunt ca am ajuns impreuna pana aici.

Mi-ai dat putere sa imi revin dupa fiecare esec, trauma, suferinta.

Ai fost mereu acolo pentru mine si pentru asta te iubesc si iti sunt recunoscatoare.

De multe ori ne tratam corpul ca pe un inamic, ii vorbim urat, ne uitam la el cu dezgust, uitand de fapt cate face pentru noi: ne tine in viata, ne duce in diverse locuri, ne ajuta sa mergem, sa dansam, sa simtim, aduce pe Pamant alta viata. Cat de uimitoare sunt toate aceste lucruri?

Tu pentru ce ii esti recunoscatoare corpului tau?

Lasă un răspuns

×
×

Cart