You are currently viewing De cand aspectul fizic conteaza mai mult decat cine esti tu ca om

De cand aspectul fizic conteaza mai mult decat cine esti tu ca om

Stai asa.. de cand lasam aspectului corpului nostru sa ne defineasca cine suntem, ca oameni?

Ma intreb asta uitandu-ma in jur, uitandu-ma la propria calatorie in relatie cu corpul meu, in relatie cu mine.

Da, poate este important pentru tine cum arati, poate vezi in jurul tau cum normele societatii impun niste stardarde (care din punctul meu de vedere sunt comerciale si false, dar vorbim alta data despre asta), dar de ce noi lasam atat de mult sa ne infleunteze stima de sine?

Daca te-ai ingrasat, gandesti despre tine ca ai esuat, ca nu mai esti buna de nimic, ca trebuie sa iti revii, ca nu meriti sa fii iubita, apreciata pentru cine esti acum din cauza noii tale greutati.

De ce lasam aspectul fizic sa dicteze cine suntem ca intreg? Nu mai suntem la fel de buni cu ceilalti daca ne ingrasam, nu mai suntem la fel de frumoase, nu mai suntem inteligente, nu mai suntem capabile, nu mai suntem demne sa ne urmam visul de a avea sa zicem propria afacere, sau de a ne imbraca in rochia care ne place doar pentru ca acum trebuie sa o luam cu o masura mai mare, nu mai meritam sa avem o relatie cu un barbat minunat?

Cand am ajuns la asemenea stari?

La un moment dat l-am intrebat pe unul dintre fostii mei prieteni: cat de mult a contat aspectul fizic in relatia noastra? Iar el a raspuns: pe o scara de la 1 la 10, 8. Mi s-a parut o nota extrem de mare si imi aduc aminte ca am rasuflat usurata si mi-am zis: “de aceea esti fostul”.

Daca va ganditi ca barbatilor le plac anumite tipuri de femei, te intreb: si ai vrea un astfel de barbat care sa te aprecieze doar fizic?

Cum ti s-ar parea tie un barbat pe care tu sa il apreciezi doar fizic?

Nu este cam gol?

Nu zic ca nu este important aspectul fizic, dar in ziua de astazi ii dam o importanta mult prea mare si uitam sa ne concentram si pe alte arii din viata noastra in care vrem sa crestem, dar la care nu ne mai uitam pentru ca suntem prea preocupate sa fim skinny.

Cand iti dai seama de acest lucru, parca ti se ia un val de pe fata si incepi sa vezi si altceva: parca aveai un hobby de care ai uitat, parca incepi sa te iubesti mai mult, sa iti vezi si alte calitati si incepe sa iti creasca increderea in tine. Parca nu sunt doar asta.

Te las sa te gandesti mai departe la aceste intrebari…

Si daca ti-a placut acest articol, nu uita sa dai un SHARE. Multumesc!

Lasă un răspuns